БЪЛГАРСКА СТЕВИЯ

СТЕВИЯ - 100% НАТУРАЛНА СЛАДОСТ! БЕЗ КАЛОРИИ! ЗАМЕСТИТЕЛ НА ЗАХАРТА И ИЗХУСТВЕНИТЕ ПОДСЛАДИТЕЛИ!

Чай от стевия

ЧАЙ ОТ СТЕВИЯ?

Обикновено, под думата „Чай” (от китайски: 茶) се разбира безалкохолна напитка, получена чрез сваряване или запарване на обработените и ферментирали листа от чаен храст.

Но…

Чай също се нарича и напитката, приготвена от различните части на други растения (цветове, листа, плодове).

Прието е, когато растението има лечебни свойства, напитката приготвена от него да се нарича билков чай.

Стевия Ребаудиана е южноамериканска билка, която освен голямата си сладост, притежава и множество лечебни свойства (повече за ползите от употребата на стевия можете да прочетете ТУК ).

 

В този смисъл, да наречем нашия чай от стевия „билков” е не само нормално, а и в известна степен задължително!

При приготвянето на всеки чай, както и конкретно в случая и с нашия чай от стевия,  е най- важно правилно да се съчетаят количеството сух лист, температурата на водата и продължителност на запарването.

Количеството сух лист от стевия, което се използва за една чаша, зависи в голяма степен от вкуса на потребителя.

Напитката се прави по-силна или по-слаба чрез количеството използван сух лист от стевия, а не чрез продължителността на запарването.


Нашето предложение как да приготвите чай от стевия е следното:

Сух лист от стевия (1 чаена лъжичка) се запарва в чаша гореща вода в продължение на 10 минути, като след това се филтрира.

Получената напитка (чай) е със светлокафяв цвят и е приблизително 30 пъти по сладка от захарта.

Така приготвения чай от стевия, освен че е много сладък, притежава и множество лечебни свойства, за които стана дума по- горе!

Редовната консумация на такъв чай от стевия със сигурност ще допринесе за подобряване състоянието както на тези от вас, които ще го използват като лек срещу заболяванията си, така и на онези, които ще го консумират като неизменна част от здравословното си меню.

За подслаждането на всички останали видове чай и напитки, можете да използвате стевия на прах, произведена от Българска стевия ЕООД! Стевия на прах

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *