Тропически коктейл със стевия

Тропически коктейл със стевия– изключително подходяща напитка, и то не само за летните жеги. Видно от неговото съдържание, този тропически коктейл със стевия  е лек, приятен и полезен, подходящ за включване във всякакви диети и различни хранителни режими.

Разбира се, ако добавите някаква алкохолна напитка към вашия тропически коктейл със стевия, то и неговото предназначение ще стане съвсем различно…. но това е въпрос на вкус!

Коктейлът (буквално преведено означава опашка на петел) е смес от различни продукти, обикновено напитки за консумация. Понякога под коктейл се разбират и смеси, предназначени за други цели, например коктейл Молотов 🙂

Коктейлите се делят най- общо на алкохолни и безалкохолни, както и на топли и студени. Типични съставки за коктейлите са: цели плодове, мед, сосове или кремове, подправки. Някои видове коктейли като флип съдържат сурово яйце. В зависимост от съставките, коктейлите имат различни предназначения: да тонизират или да отпускат, да възбуждат апетита (аперитиви) или да служат за приятен финал на храненето и т.н., и т.н.

В повечето случаи, съотношенията на продуктите в рецептата за коктейл трябва стриктно да се спазват. В нашия случай, обаче, въпреки че сме ви дали изрични указания относно нужните продукти и начина на приготвяне на тропически коктейл със стевия, редът на смесването им е без значение 🙂

тропически коктейл със стевия

Нужни продукти за тропически коктейл със стевия:

2 чаши сок от ананас

1 банан

1 плод киви

1/4 ч.л. екстракт от стевия

Начин на приготвяне на тропически коктейл със стевия:

Смесете всички продукти, разбийте ги добре и се наслаждавайте 🙂

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *