САЛАТА ДОМАТИ СЪС СТЕВИЯ

Салата домати със стевия!

Полезно, интересно и много вкусно предложение от руската кухня!

Подходяща рецепта за всякакви хранителни режими, диети и здравословно хранене като цяло!

ДОМАТИ…
САЛАТА ДОМАТИ СЪС СТЕВИЯ
Повечето хора обожават доматите и по тази причина е съвсем логично, че те намират наистина широко приложение в нашата/ваша кухня – от сандвичите до готвените ястия. Това, че домати освен вкусни, са и полезни, е възможно да не е известно на всички, но така или иначе е факт. Ето и няколко доказателства в подкрепа на това наше твърдение: доматите съдържат различни антиоксиданти, витамини и минерали, които имат потенциала да ни предпазят от сериозни заболявания.
Консумацията на повече домати може да ни помогне да се предпазим от заболявания и състояния като отслабване на костите, рак, диабет, камъни в бъбреците, удар, сърдечна недостатъчност, затлъстяване и други. Доматите имат още и противовъзпалителни свойства, предпазват мозъка от възникване на състояния, които влошават паметта и познавателните възможности.
Конкретно при мъжете, доматите имат и по- специфични ползи, и по – точно: Препоръчва се на мъжете да ядат домати поне веднъж седмично, защото ликопенът в тях допринася за здравето на простатата.

СТЕВИЯ…

Стевия на прах

За приготвянето на тази салата от тофу със стевия, ние използвахме стевия произведена от Българска стевия ЕООД. Можете да я намерите във всички магазини на BILLA в цялата страна, на щанда за здравословни продукти (цена е около 7,99лв. за 1 опаковка от 90 грама).

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА САЛАТА ДОМАТИ СЪС СТЕВИЯ:

За салатата /4 порции/:
500 гр. /4-5/ средни зрели домата
100 гр. /1 средно голяма глава/ червен лук (бял също става)

Дресинг /сос/:
1 ч. л. зехтин
смлян черен пипер  (на вкус)
4 с. л. ябълков оцет
1 щипка морска сол
1-2 ч.л.  стевия на прах (количеството е въпрос на вкус) *

Забележка:
Получаването на желаното от вас ниво на сладост, използвайки стевия, е въпрос на опити и грешки, но най- важното, което трябва да знаете, че 1 лъжичка стевия е равна на 5 лъжички захар!

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА САЛАТА ДОМАТИ СЪС СТЕВИЯ:

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА САЛАТА ДОМАТИ СЪС СТЕВИЯ: 5-10 МИН.

Нарежете доматите и лука /както вие предпочитате/. Направете дресинга и после комбинирайте всичките съставки в голяма купа.

Оставете готовата салата за 20-тина минути и после сервирайте /препоръчвам в комбинация с прясно препечен хляб Cibatta/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *