БЪЛГАРСКА СТЕВИЯ

СТЕВИЯ - 100% НАТУРАЛНА СЛАДОСТ! БЕЗ КАЛОРИИ! ЗАМЕСТИТЕЛ НА ЗАХАРТА И ИЗХУСТВЕНИТЕ ПОДСЛАДИТЕЛИ!

Настойка от стевия

НАСТОЙКА ОТ СТЕВИЯ?

ЩО Е ТО?

Като начало, ще обясним какво означава думата „настойка“, а после ще ви покажем един изпитан начин как да приготвите вашата „настойка от стевия“- бързо, лесно и безпогрешно в домашни условия.

НАСТОЙКА-  според тълковния речник на българския език, думата означава: течност, която съдържа екстракт от поставеното в нея вещество или растение. 

Сами разбирате, че в общи линии точно това трябва да направите и вие със сухите листа от стевия, които надяваме се сте успели сами да отгледате. 

На много места също можете да прочетете, че настойка (или още тинктура) приготвяте от билките без да ги нагрявате, само с помощта на спирт, тъй като настойката представлява извлек на спиртна, спиртно-водна или спиртно-етерна основа. 

Както и, че нормалното съотношението между билките и спирта трябва да е 1:5, но ако растението е с много силно действие или съдържа опасни за здравето вещества, тогава 1:10 е правилната дозировка. Настойката трябва да престои така в продължение на 1-2 седмици. След това я прецеждате няколко пъти, докато се получи бистра течност с характерен аромат.  

Ние ще ви предложим друг начин за получаване на настойка от стевия, вместо да използваме спирт, ще оставим сухите листа от стевия да престоят в гореща вода. Рецептата е изпитана, можете да ни се доверите!

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА НАСТОЙКА ОТ СТЕВИЯ:

Най- важното нещо, което ще ви е необходима за приготвяне на вашата настойка от стевия, това са добре изсушени листа от билката стевия (Stevia Rebaudiana)– около 20 грама;

1 ч.ч. гореща вода

СУХ ЛИСТ ЗА НАСТОЙКА ОТ СТЕВИЯ

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА НАСТОЙКА ОТ СТЕВИЯ:

Първо, сухите листа от стевия (20 грама) се поставят в подходящ термос и се заливат с една чаена чаша кипяща вода.

Оставят се да престоят около 12 часа.

След това, вече получената настойка от стевия се изсипва в стерилизиран буркан, а листата, които остават, се заливат отново с ½ чаша вряла вода и се оставят за още 8 часа.

Накрая, двете настойки се поставят в общ съд.

Това е!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *